снимка БулфотоКатегорично, няма планирано ново затваряне на училища от октомри - нито

...
снимка БулфотоКатегорично, няма планирано ново затваряне на училища от октомри - нито
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Ако се откажем от маските, ще затваряме училища

снимка Булфото

Категорично, няма планувано ново затваряне на училища от октомри - нито за месец, нито за цялата година. В този вид отиваме единствено в случай че се откажем напълно от маските. Тогава ще се затварят цели учебни заведения. Това сподели пред Нова тв просветителният министър Красимир Вълчев пред Нова тв, представен от.

Целта ни е децата да прекарат оптимално в учебно заведение. В предишни години сме имали по 1-2 седмици грипни ваканции, в този момент ще се превключва на отдалечено образование.

Всички страни имат малко или доста отговорности за носене, ние сме избрали допустимо най-либералния режим. Препоръката е децата да прекарват колкото се може повече време на открито. „ Говорим за няколко минути носене на маска, под 10% от цялото време в учебно заведение, и не е толкоз утежняващо. Важното е, че в стаята няма да се изисква носене на маска ”, изясни Вълчев.

По думите му има учебни заведения, които са избрали режим на разминаващи се междучасия и такива, в които когато и да е може да се върви до тоалетната.

" Идеята е децата да бъдат научени, а не да бъдат наказвани ", сподели Вълчев.

Учителите са рационални хора, ще дадат верните инструкции на учениците, уверен е министърът. Няма инструкции децата да не вървят до тоалетна, разяснява той клюки.

По думите му всички учебни заведения са се подготвили с маски. Ако някое дете отиде без маска, ще получи такава на място. На детето пък ще му бъде обяснено, че би трябвало да я носи и по какъв начин тъкмо да я слага.

" Ако имам заболяемост в една паралелка - то тя ще мине на отдалечено образование. Говорим за няколко минути прилагане на маска,когато минават по коридора и отиват до тоалетната. В класната стая няма да се стои с маска ", изясни още той

„ Нямаме визия каква ще е обстановката, само че се надяваме да не се утежни. Тази образователна година всички ще живеем в една непредвидимост, ограниченията, които сме избрали, плануват да има превключване в електронна среда ”, разясни министърът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР